čtvrtek 26. dubna 2012

PYRAMIDY PONOŘENÉ V BERMUDSKÉM TROJÚHELNÍKU. ATLANTIDA


PYRAMIDY Z KRYSTALU PONOŘENÉ V BERMUDSKÉM TROJÚHELNÍKU
 Tyto podivné podvodní pyramidové struktury v hloubce dva tisíce metrů byly identifikovány s pomocí sonaru podle oceánograf Dr. Meyer Verlag. Studie z jiných struktur, jako Yonaguni v moderním denním Japonsku umožnily vědcům určit, že tyto dvě obří pyramidy, patrně z "něčeho jako tlusté sklo", jsou opravdu impozantní -. Každý z nich je větší než Cheopsova pyramida v Egyptě   Nedávno američtí a Francouzští vědci stejně jako jiné země, které  provádějí průzkumy v oblasti mořského dna z Bermudského trojúhelníku, tvrdí, že našel pyramidy stojící vzpřímeně na mořském dně, které nebyly nikdy objeveny. Délka základny této pyramidy dosáhla 300 metrů, 200 metrů výšky a vzdálenost od základny ke špičce jehlanu je asi 100 metrů nad mořským dnem. Předběžné výsledky ukazují, že tato struktura může být ze skla , snad(Crystal?), jelikož je zcela hladká a částečně průsvitná.  Je větší  než pyramidy starého Egypta. Na vrcholu pyramidy jsou dvě velmi velké díry, mořská voda proudící velikou silou z druhého otvoru,  zuřící vlny tudy proudící tvoří obří vír, který je příčinou masivního nárůstu vln a mlhy na mořském povrchu. Vědci se domnívají, že by tento novź bjev mohl  být důvodem pro všechny záhady obklopující oblast.

http://www.crystalinks.com/crystalpyr.html


( pokračování z překladače):

Postaven na pozemku - ztracen během Poslední Pole Shift?

Existuje několik západní učenci, kteří argumentují, že pyramida na mořském dně může být zpočátku dělal na pevnině, po kterém ničivé zemětřesení zasáhlo a zcela změnil krajinu. Jiní vědci argumentují, že před pár set lety vody oblasti Bermudský trojúhelník může mít jako jeden z kamenem aktivit lidu Atlantidy, a pyramidy na mořském dně může být dodávka sklad pro ně. Možná to souvisí s podvodní závodu humanoidy objevil ve státě Washington v roce 2004 - takzvaných "vodní opice" bytostí? (Viz poslední článek s názvem " Animal Planet: Navy Cover-Up Of inteligentní bytosti nalezen v oceánu ")

Podrobnější studie v průběhu času bude dávat výsledky, které jsou těžko představit. Vědci zpracována všechna data, a dospěl k závěru, že povrch je dokonale hladký na to, aby vypadal jako sklo nebo led. Velikost pyramid je téměř třikrát velikost pyramidy Cheops. Tato zpráva byla senzační, a byla projednána na konferenci na Floridě, a dokoncehlášeny místní Florida novin .. Předložené v něm novináři, mají spoustu obrázků s vysokým rozlišením a údajů v elektronické podobě, které vykazují třírozměrné pyramidy dokonale hladké, aniž by byl pokrytý povrch bez nečistot nebo řas, nebo praskliny.

K dispozici je také podezření, že trojúhelník Bermuda a oblast, kde byla tato pyramida pravděpodobně umístěna, mohou být nějaký druh "svatých důvody", která je chráněna od legendární Atlanteans - že to, co prochází přes místo, je považována za oběť ... Ostatní předpokládají, že pyramida může přilákat a sbírat kosmických paprsků , z takzvané "energetické pole" nebo "kvantového vakua", a že to může být použit jako Altantean elektrárny (nebo ten, kdo byl kolem v té době). S záhada stále obklopuje za egyptské pyramidy a skutečnost, že se pyramidové struktury, jak se zdá, se nacházejí téměř ve všech starověkých kulturách - jeho bude těžké poznat na určitou vzniku této struktury, nebo pokud je to skutečně existuje (my ne Byl tam ještě tak ...), ale ujistěte se často zpátky, jak jsme na Zřejmě Appare & BeforeItsNews.com se snaží, aby vám tento druh zpráv před tím, než je to se zbytkem světa. To je důvod, proč jsme tady. To je naše poslání.

Pravda nebo lež?

"To nebyl zatím napsán zní příliš reálné, aby mě," řekl Calvin Jones státního divize Florida historických fondů. "Já jsem vždycky otevřený zlobil, protože Předvedeme stále učí nové věci, ale myšlenka na pyramidové struktury, natož jeden ze skla, za více než 10 stop vody - šance jsou asi jeden milion ".

Jones řekl, jestli je to opravdový archeologický nález, pyramida by musel být postaven v letech 10,000 BC a 6000 př.nl, kdy byl kontinentálního šelfu není pokryto vodou, řekla Chisholm.

Florida archeologové dohodnout s ním na časovém rozpětí, ale nesouhlasím s mnoha dalšími z jeho group`s tvrzení.

Florida State University antropolog Glen Doranprofessor řekl, že nejčasnější Blízký východ pyramidy jsou datovány až 4000 před naším letopočtem a všechny New World pyramidy jsou datovány po 1 AD Takže jakákoliv taková struktura u pobřeží Floridy by být nejméně 2000 rok starší než všechny ostatní známé pyramidy.

Ostatní Podvodní Pyramidy jsou Nalezené

V roce 1977, tajemný objev byl učiněn na podlaze Atlantiku týkající neznámé technologie. 650-noha pyramida byla záhadně rozzářila, s jiskřící bílou vodou ji obklopuje, že se obrátil tmavě zelené, šokující kontrast k tmavě černé vody v této hloubce. Objev byl vyfotografována ARL Marahall expedice off Cay Sal.

Další obrovské pyramidy, z 10.000 stop Atlantiku vody, byl údajně byly nalezeny s pulzujícím krystal na vrcholu toho, Tony Benik expedici. Skupina také zjistil, neprůhledný křišťálové tabletu tam, a hlásil, že když bylo světlo zářil přes to, tajemné nápisy stal viditelný.

Více podvodní pyramidy byly nalezeny mimo Střední Ameriky, Yucatan, a Louisiana, kde byly nalezeny kopule v úžinách Floridy. Bylo zjištěno, mramor řecký styl budovy mezi Floridě a Kubě. A co sloupec, který vyzařuje energii Dr. Zink našel na Bahamách a Zink také vychoval další artefakty ze svých ponorů více než Atlantis, a on byl dotazován Mind International agenta Steve Forsberg.

Ostatní pyramidy byly prozkoumány pomocí Dr. Ray Brown na mořském dně mimo Bahamách v roce 1970. Brown byl v doprovodu 4 potápěče, kteří také zjistili, silnice, kopule, obdélníkové budovy, neidentifikované kovové nástroje, a socha drží "tajemný" krystal obsahující miniaturní pyramidy. Kovové zařízení a krystaly byly vzaty na Floridu k analýze na tamní univerzitě. Co bylo objeveno bylo, že krystal zesílený energii, která prošla přes to.Možná, že to je důvod, pro sklářský-jako pyramida!

Dr. Ray Browna Crystal Sphere

V roce 1970, Dr. Ray Brown, přírodně praktik z Mesa, Arizona, šel potápění s několika přáteli poblíž Bari ostrovů na Bahamách, v blízkosti oblíbené oblasti známé jako Tongue oceánu (To byl líčen v televizním pořadu "In Search Of - Atlantis," původně vyrobený v roce 1979.

Během jedné ze svých ponorů, Brown se oddělil od svých přátel a při hledání pro ně byl překvapen, když narazil na podivnou tvarem pyramidy silueta proti akvamarín světlu.

Po další vyšetřování, Brown byl překvapen tím, jak hladký a jako zrcadlo byl kamenný povrch celé konstrukce, se spáry mezi jednotlivými bloky téměř nerozeznatelný.

Koupání kolem vyvrcholení, který Brown si myslel, mohl být lapis lazuli, on objevil vchod a rozhodl se prozkoumat dovnitř.

Předávání podél úzké chodby, Brown konečně přišel do malé obdélníkové místnosti se stropem ve tvaru pyramidy.Byl naprosto ohromen, že tento pokoj neobsahoval žádný řas nebo korálové roste na vnitřních stěnách. Oni byli úplně bez poskvrny!

Kromě toho, i když Brown přinesl žádnou pochodeň s ním, mohl nicméně vidět vše, co v místnosti se svým normálním zrakem. Místnost byla dobře osvětlená, ale žádný přímý zdroj světla bylo vidět.

Brownův byla věnována pozornost na mosazné kovové tyče tři palce průměru visí dolů z vrcholu středu místnosti a na jeho konci byl připojen na mnoho tváří červený drahokam, který zužuje až k bodu.

Přímo pod touto tyčí a klenot, sedí uprostřed místnosti, byl stánek vyřezávané kamene korunovány kamennou deskou s posouvány koncích. Na desce byla dvojice vyřezávané kovových bronzových-barevné rukou v životní velikosti, která se objevila zčernalá a spálili, jako kdyby, co byl podroben obrovské teplo.

Zasazeno v rukou, které se nacházejí čtyři ft přímo pod stropní tyč gem bodu, byl krystal koule čtyři-palců v průměru.

Brown se snažil uvolnit stropní tyč a červený drahokam, ale ani by se pohyboval. Po návratu do křišťálové koule, našel, ke svému úžasu, že oddělený snadno od držitelů bronzových ruky. S křišťálově sféry v pravé ruce a pak udělal jeho cestu ven z pyramidy. 


Když odešel, Brown cítil neviditelnou přítomnost a uslyšel hlas mu říkal nikdy nevrátí!

Going Back 5000 Years

Číňané se říká, že má jedny z nejstarších a nejvíce starých dokumentů známo, že muži. Mistr Li Hongzhi v Zhuan Falunu se říká, že má vysvětlení objevu prehistorické civilizace takto:

                "Na Zemi jsou kontinenty v Asii, Evropě, Jižní Americe, Sverní Americe, 
                Oceánie, Afriky a kontinent Antarktidy, které vědci v obecné geologie
                nazvaný 'kontinentální desky. " Od založení až do kontinentálních desek seakrang,
                existuje již desítky milionů let historie. Dá se říci také, že mnoho
                Pevnina ze dna oceánu, která se zvedne nahoru, tam je také mnoho země, která
                klesl na mořské dno, protože tento stav je stabilní, dokud se situace je nyní již
                historické desítky milionů let. "

                Ale v mnoha mořským dnem, našel řadu velkých vysokých budov s nádhernými
                řezbářské práce, a nikoli z kulturního dědictví moderního lidstva, tak určitě 
                Budova, která byla vytvořena před tím, než se potopil na dno moře. "

Viděno z tohoto úhlu, tajemství pyramid na mořském dně byl vyřešen. Jsme prostě vidět výsledky kataklyzmatické zemského měnící události, která vyústila v zvýšených hladin moří a mnoho ztracených pobřežních civilizací. Vědci vědí více o povrchu měsíce pak dělat hlubinách oceánů na Zemi. Možná bychom měli následovat Jamese Camerona náskok a začít klást další otázky o tom, co je opravdu tam dole - možná i prozkoumat sami.

ZDROJ:
 http://www.esotericonline.net/profiles/blogs/pyramids-found-in-the-bermuda-triangle?xg_source=activity

NA ODKAZ (s překladačem) :
https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=cs&prev=search&rurl=translate.google.dk&sl=en&u=http://www.apparentlyapparel.com/news/pyramids-of-glass-submerged-in-the-bermuda-triangle&usg=ALkJrhhzAE1Brl-jW-uxmCjxVqUZxrOYxQ

NATIONAL GEOGRAPHIC:
http://www.morien-institute.org/interview1_ADC.html

Articles by Zach Royer:
Pyramids of Glass Submerged in the Bermuda Triangle (3/28/2012)

http://www.crystalinks.com/crystalpyr.html

http://www.crystalinks.com/bermuda_triangle.html





Obrovské pyramidy a sfingy nalezeny v Bermudském trojúhelníku
Atlantis Dva vědci, Paul Weinzweig a Pauline Zalitzki, kteří pracují v blízkosti Kubánského pobřeží a využívající robotizovanou ponorku, potvrdili existenci gigantického města, nacházejícího se na dně oceánu. Území tohoto starověkého města zahrnuje několik sfing minimálně čtyři gigantické pyramidy a další struktury, které jsou naprosto perfektně rozmístěny uvnitř hranic legendárního Bermudského trojúhelníku.
Podle zprávy od Arclein of Terra Forming Terra získané důkazy nasvědčují tomu, že město bylo zaplaveno současně se stoupající hladinou celosvětových vod a poklesem půdy. To by napovídalo tomu, že by mohlo jít o legendární zbytky Atlantidy.
Ke katastrofě mohlo dojít na konci poslední doby ledové. Jakmile došlo ke katastrofickému roztavení arktického ledového příkrovu, celková hladina světových oceánů a moří prudce stoupla a to zejména na severní polokouli. Hranice pobřeží se změnily; země byla ztracena; ostrovy (včetně ostrovních kontinentů) zmizely.

Kubánská krize zastavila výzkum
Podle vyjádření novináře Luis Mariano Fernandez bylo město poprvé objeveno před několika desítkami let, ale veškerý výzkum byl zastaven během Kubánské krize.
Vláda USA objevila toto místo v průběhu Kubánské krize v šedesátých letech, kdy jaderné ponorky křižovali v Perském zálivu ve velkých podmořských hloubkách. Ty se tak setkaly s pyramidovými strukturami. Okamžitě toto místo obsadily a převzaly nad ním kontrolu, aby nepřišlo do Ruských rukou.
Vědecký tým složený z expertů pro hlubokomořské ponory, archeologů a oceánografů našli starověké ruiny 183 metrů pod hladinou oceánu. Tvrdí, že město je Atlantida.

Pyramidy a sfingy větší než v Egyptě
Zalitzki našla na Kubánském ostrově extrémně starodávné symboly a piktogramy. Ty se shodují s těmi, které jsou vidět na podvodních strukturách. Zalitzki to považuje za důkaz, že Kuba je pozůstatkem kdysi mocné civilizace a kultury.
S využitím podmořských automatizovaných ponorek, objevili překvapivě obrovské pyramidy podobné těm v Gíze v Egyptě. Pyramidy v moři jsou ale mnohem větší. Odhadují, že pyramidy z Atlantidy jsou postaveny z kamenů vážících stovky tun.
Fernandez mluvil s jedním z vědců o možnosti, že by mohlo v podstatě jít o Atlantidu. Ten mu odpověděl: „…je možné, že v kulturách Yucatanu dodnes přežívají zbytky domorodců (jejich potomků) pocházející z Olmécké kultury, která existovala někde ve Střední Americe a byla odvozena od kultury žijící na ostrově, který zmizel po velké katastrofě způsobené kataklyzmatem. Tento ostrov se nazýval Atlanticú.“.
To by zapadalo do kontextu příběhů o náhlém zániku Atlantidy.
Atlanticú, Atlantida; domorodí obyvatelé stále říkají, že to patří do jejich historie.
Během rozhovoru o průzkumu megalitického města se Fernandez též ptal vedoucí pracovnice vědecké skupiny, Pauline Zalitzki, na civilizaci, která město postavila.
„Když jsem publikovali první zprávy o tomto nálezu,“ řekla, „Univerzita ve Veracruz byla velmi zaujata naší prací a my jsme pořídili několik fotografií těch struktur na dně moře. Speciálně si mne pozval Institut Antropologie vykopávek na univerzitě (Institute of Anthropology of the University excavations). Oni prováděli [studie] na fragmentech a ruinách Olmécké civilizace.
Olmékové a další domorodí lidé – ti všichni mají vzhled naznačující, že na tento kontinent přišli odjinud. Tím míním, že přišli ze směru od Kuby a že se setkali s velmi velkým zemětřesením, když se jejich země potopila. Morfologie jejich vzhledu naznačuje, že patřili ke třem rodinám, které byly zachráněny. Jedna ze tří rodin přišla na pobřeží Veracruz, z té se nejspíš stali Olmékové. Ostatní přišli do Střední Ameriky a cestovali dál k Pacifickému pobřeží. Tyto rodiny zde založili civilizaci domorodných Američanů, jak je známe dnes.
Když antropologové viděli podvodní snímky města a viděli některé monolity, některé symboly a rytiny, identifikovali je jako shodné s Olméckými motivy. Byli tím velmi překvapeni.“
Olmécká kultura vznikla z těch, kdo přežili katastrofu Atlantidy, která byla mnohem rozvinutější, než-li byla zničena na konci doby ledové záplavami – tzv. potopou světa. Svět byl zcela přetvořen a super-civilizace zničena. Vzpomínky přetrvaly jen díky legendě, o které se třeba zmiňuje filosof Platón.
Ale Atlantida byla skutečná a je skutečná. Vědecký tandem Paul Weinzweig a Pauline Zalitzki ji znovu našli.
Zdroj: Altering Perspective

Paul Weinzweig and Pauline Zalitzki
 (s překladačem) :
https://translate.google.dk/translate?hl=cs&sl=en&u=http://www.apparentlyapparel.com/news/giant-sphinx-discovered-among-bermuda-triangle-pyramids&prev=search
http://www.morien-institute.org/interview1_ADC.html



Legenda o Atlantidě

                         ATLANTIDA OBJEVENA
Publikováno 25. 10. 2012 autorem:
Vědci potvrdili, že na dně Atlantského oceánu v oblasti Bermudského trojúhelníku u pobřeží Kuby leží gigantické město s pyramidami a sfingami. Potopené město podle kanadských výzkumníků vykazuje znaky vyspělé civilizace a objevili je Paul Weinzweig a jeho žena Pauline Zalitzky za použití speciálního podmořského robota u východního pobřeží Kuby. Robot objevil pod mořskou hladinou několik sfing, nejméně čtyři obrovské pyramidy, celé dlouhé ulice a stavby s vyrytými nápisy, což svědčí o tom, že místo kdysi obývala vyspělá civilizace. "O záběry, které pořídila naše ponorka, projevili velký zájem antropologové z univerzity ve Veracruz, a když je viděli, byli velmi překvapení," uvedla Pauline Zalitzky. Objevili na nich totiž paralely s nalezišti olmécké civilizace, přičemž Olmékové se podle legend vyvinuli právě z lidí, kteří přežili zánik Atlantidy. Objev je na pobřeží poloostrova Guanahacabibes, Pinar Del Rio - Cuba, v hloubce mezi 600 a 750 m. Pauline Zalitzky je námořní inženýrka ruské národnosti a její manžel Paul Weinzweig je majitelem kanadské komunikační společnosti Advanced Digital. Pracují pro kubánskou vládu. A objevili tento komplex podvodních ruin, město, rozkládající se na ploše cca 2 km². První obrázky získané sonarem, nainstalovaným na palubě výzkumného plavidla Ulises, se objevily už v roce 2000. V červenci 2001 byly zveřejněny fotografie pořízené z videozáznamu řízeného robota a první zprávy o zjištěních. Deset let měli objevitelé problém najít financování technologie, která by se dokázala dostat dostatečně blízko objevu. - Že se jedná o jedinečný objev, potvrdila až nyní robotická ponorka, vybavená kamerami a výkonným osvětlením. Byla potvrzena antropologická povaha struktur: ve skutečnosti jsou to ruiny města, které leží v hlubině. Ruiny obsahují alespoň čtyři pyramidy a další struktury, jako nádherné sfing a nápisy v neznámém písmu, vyryté do kamenných bloků, které váží stovky tun.
Jasnovidec Edgar Cayce ve svých vizích dostal informace, že v dobách rozpadu Atlantidy původní obyvatelé vytesali 32 kamenných desek s detailními informacemi o lidské historii. Byly vyslány tři skupiny do celého Světa desky ukrýt pro další generace. Cayce předpověděl, že budou nalezeny první stopy Atlantidy v roce 1968, což se stalo - 2 km dlouhá kamenná "cesta" pod mořem, dříve zeď, bránící přicházejícímu moři. Podle Cayceho byli původní obyvatelé Země velmi rozvinuté čisté „božské" bytosti s plným vědomím a rovnováhou ducha a těla. Měli vyspělou technologií, komunikovali s bytostmi na jiných planetách a měli vysokou úroveň chápání smyslu a účelu života. Mohli žít spokojeně tisíce let, dokázali se sami automaticky léčit, oni však začali dobývat části dalších území za pomoci nádherných a čistých krystalů s neuvěřitelnou Sluneční silou, kterou ale zneužili proti sobě jako zbraně. Ztratili tak své vědomí, začali být egocentričtí, sobečtí, jedna armáda šla proti druhé a své umění, dovednosti a sílu obrátili proti sobě samým. Krystaly, které byly používány jako zdroje energie získávané ze Slunce, se potopily v oblasti Bermudského trojúhelníku, ty jsou nyní odpovědné za problémy související s mizením lodí a letadel v dané oblasti -- a za průniky do jiných dimenzí. Cílem je, aby lidstvo opět nalezlo sebe sama, provedlo zde na Zemi pozitivní změny ku prospěchu celku a pokračovalo po opuštění svého fyzického těla ve vývoji dále. Podle Cayceho duše nikdy neumírá.



CYKLUS O ATLANTIDĚ
Neuvěřitelně obsáhlý dokument o vzniku světa a lidského druhu. Je rozdělen do pěti částí, které vypráví o spojitostech mezi Atlantidou, starými kulturami, světovými náboženstvími, královskými rody, nacistickým hnutím, UFO, okultismem, tajnými společnostmi a současnou fází vývoje lidstva.


                                                       
ŠKOLA MYSTÉRIÍ HÓROVA OKA

 
 1. díl - Škola mystérií
2. díl - Osiris, pán reinkarnace
3. díl - Sfinga, strážkyně horizontu
4. díl - Květ života
5. díl - Sakkára, krystalový komplex
6. díl - Sakkára, kvantový stroj
7. díl - Dendera, počátky astronomie
8. díl - Edfu, cesta porozumění
9. díl - Kom Ombo, brána ke svobodě
10. díl - Philae, ženský princip




Náš příběh začíná těsně před naprostou zkázou, kterou způsobila potopa světa. V té době na Zemi ještě existovala civilizace, o níž se dnes hovoří už jen v legendách jako o ATLANTIDĚ. Její obyvatelé čerpali znalosti ze zkušeností, které lidé nashromáždili během tisíců let výzkumu fungování vesmíru a procesu, kterému říkáme život.


       Jaká byla Atlantida v době svého rozkvětu před milionem roků? O tom píše H.P.Blavatská ve své "Tajné doktríně". Atlantida - kontinent zaujímala tehdy velkou část Atlantského oceánu. Severní okraje kontinentu zabíraly Island, Shetlandy, Irsko a část Anglie. Jižní okraje Atlantidy - současné město Rio de Janeiro, Texas, Mexiko, mexický záliv a část USA a Labradoru. Rovníkové oblasti zabíraly Brazílii a veškeré prostranství oceánu ke zlatému pobřeží Afriky. Azorské ostrovy byly nedosažitelné sněžné vrcholy. Lidé 4. rasy vzešli z výběru 7. podrasy Třetí Rasy (Lemurské). První Atlaťané dosahovali výšky 2,5 metru. V průběhu tisíciletí  se postupně zmenšovali. Barva kůže 1. podrasy byla temně rudá, druhé červeno - hnědá, severní Atlanťané  - ário hyperborejci měli bílou pokožku, světlé vlasy a světle modré oči. Jejich vědomí vedli  Velcí Učitelé Shambally, kteří se vtělili mezi prvními Atlanťany v podobě jejich vůdců. Od Kosmických učitelů Atlanťané přijali víru ve Vyšší Kosmický Rozum pronikající vše živé. Tak byl ustanoven Kult Slunce  jako symbol tohoto nejvyššího chápání. Na oslavu Atlanťané vystupovali na vrcholky hor, tam z jednoho kusu kamene stavěli podoby kruhů, které představovaly  návraty slunce v jarní a zimní rovnodennosti. Kruhy sloužily pro astronomická pozorování. Stonehenge je jednou z těchto observatoří.
       Přibližně před jedním milionem roků Atlantida dosáhla svého vrcholu rozvoje. Její hlavní město - Město Zlaté Brány se nacházelo ve východní části kontinentu. Králové země používali tajné vědomosti Hierarchie Světla, dosáhli spravedlivého a blahodárného vedení (vlády).   Národ Atlantidy v tu dobu dosáhl nejčistšího a pravdivého chápání BOŽSKÉ  IDEJE i ZÁKONU KOSMU. Kult ohně a slunce se oslavuje ve velkolepých chrámech gigantických rozměrů. Obytné domy i chrámy zdobili věžemi, které sloužily jako observatoře. V tu dobu bylo zakázáno vyobrazení Božstva. Disk Slunce je jediným jeho symbolem a ten byl v každém chrámu. Tento zlatý disk se nacházel na takovém místě, že první paprsek slunce ozářil jeho čas jarní rovnodennosti nebo letního slunovratu.
       Deset králů Atlantidy se liší druh od druha v práci, která se dotýká uspořádání vojska. Jejich vzájemný vztah byl vymezen kodexem vytesaným do kamene již v době prvních deseti králů. Stéla s tímto kodexem stojí v chrámu Poseidona ve Městě Zlaté Brány. Během každých 5 nebo 6 let se zde konaly slavnosti s dary a každý král zde dával slib věrnosti na posvátném písmu.
       Hlavní zákony králů Atlantidy byly: "Nezvedat ruku jeden na druhého, přijít na pomoc jeden druhému v případě nebezpečí." Ani jeden král se nemohl rozhodovat o životě a smrti  svých poddaných bez názoru většiny z desíti.
       Uprostřed hlavního ostrova Atlantidy se zvedala hora, která vrhala obrovský stín a vrcholek se dotýkal sféry etéru. Tato hora se počítala za Osu Světa. Na ní stál chrám Bohů a Atlantů ve tvaru PYRAMIDY. Hlavní město bylo městem Bohů, Svatým městem a v jeho středu na vrcholu planiny se vyvyšoval chrám Veliké Pyramidy - Centrum moudrosti - náboženství Atlantidy. Odtud Žreci  (ti, kteří bděli nad dodržováním tajného vědění, mágové sloužící pravdě, jsou sami sobě strážcem svých tajemství a vládci své síly) NESLI KLÍČE UNIVERSÁLNÍ MOUDROSTI nejvzdálenějšího koutku Země. Mýty starých národů hovoří o atlanťanech jako o lidech ze zámoří ve zlatých oděvech, kteří ovládali hada s převahou moudrosti a svátosti svých symbolů KŘÍŽE  A HADA.  Všude, kde atlanťané zapojili místní národy na svoji víru, tam budovali pyramidy
a chrámy podobné těm, které byly ve Městě Zlaté brány. Takový je vznik Pyramid  v Egyptě, Mexiku i ve střední Americe.
      Pyramida byla symbolem Světového domu, uzavírala v sobě matematické parametry stavby Kosmu, byla akumulátorem kosmické energie i tvarem harmonizujícím s prostorem. Atlanťané měli vlastní abecedu, psali na tenoučké kovové listy a uměli roznožovat texty. Ve školách a univerzitách se učili zákony skrytých psychických sil, astrologii i astronomii, botaniku i chemii. Učili se o nejskrytější síle rostlin, barevných kovů i drahých kamenů. Většina Atlanťanů uměla řídit psychické síly.
       Učitelé Moudrosti přinesli atlanťanům z jiné planety pšenici. Vždyť ne náhodou se divoký druh pšenice na Zemi nepotká. Atlanťané zkultivovali banán, který byl do té doby bez dužiny a plný jadérek.  Dojná zvířata byla podobná velbloudům, ale menšího vzrůstu. Lamy z Peru jsou potomci těchto zvířat. Podoba koně byla také výsledkem mnoha zkušeností. Astronomické zákony vedly jejich zemědělství - atlanťané si dokázali podle přání přivolat déšť.


Město zlatých bran - hlavní město Atlantidy


       Hlavní město Atlantidy - Město zlatých bran se rozkládalo na svazích pahorku i po rovině klesající k mořskému břehu. Platón popsal toto město v těch největších podrobnostech. Město bylo rozděleno za pomoci umělých kanálů na 3 soustředěné pásy. V centru akropole na vyvýšenině se zvedal dvorec imperátora, obehnaný sadem, přes který protékal potok zásobující vodou imperátorský dvůr i parkové fontány. Potok stékal v kaskádách do kanálu, který obtékal dvůr. Z něj pak vytékaly další čtyři kanály, které zásobovaly vodou ostatní kruhové kanály položení níže.. Nyní si představíme plán akropole podle rozměrů, které ukázal Platón a také celkový vzhled hlavního města. Čtvrtý kanál se nacházel již na samotné rovině vylévajíc své vody do moře. V nejvrchnějším pásu, který se přimykal ke dvorci imperátora byla rozložena dostihová pole a ohromné veřejné sady, velká část vládních úřadů, hotely i hostince.
       Následující 2 kruhové pásy obsahovaly blízko sebe domy a chrámy bohaté třídy. Podstatně chudší část osídlení žila v rajónu nižšího kruhového pásu a na druhé straně kanálu až u samého moře.
       Ve dnech největšího rozkvětu Města zlatých bran tu bylo víc jak 2 miliony lidí a celkový počet Atlanťanů dosahoval až 2 miliard. Obytné domy Atlanťanů byly obehnány sady a v každém domě byla věž s kupolí na rohu nebo ve středu budovy. Věž sloužila jako observatoř. Fasády domů byly vyzdobeny freskami, sochou nebo květinovým ornamentem. Atlanťané milovali světlé a zářící barvy. Světlo do domu propouštěla okny látka podobná sklu, ale méně průhledná. Veřejné budovy a chrámy překvapovaly  svými masívními a gigantickými rozměry  a podobné egyptským pyramidám. Chrámy byly vyzdobeny uměleckými díly a plastikami ze zlata. Ve dvorech byly fontány. Polotropické klima velkolepý lesový porost krajiny, fontány a sochy, čistá ekologie, znalost Zákonů Kosmu a energií etéru, létající vimany - toto všechno odpovídalo Edenu, kvetoucímu ráji na Zemi, zlatému věku dětství lidstva.
       POSEIDONůV  chrám v centru Poseidonie předstihl svými rozměry všechny budovy svojí délkou 185 metrů a šířkou 96 metrů. Zvenčí byl celý stříbrný a jeho vršek zlatý. Uvnitř byl chrám vyzdoben zlatem, stříbrem a jinými cennostmi. Jedna stěna byla zdobena litým orichalkem,, který vyzařoval ohnivé záření. Akropole hlavního města byla založena na skalnatém vršku, ostatní část města se pak rozkládala na rovině. Veškerá rovina kolem města byla lemována horami, které se táhly až k moři, k jeho hladině... píše Platón. Celá tato část ostrova nastavená jižním větrům byla ze severu chráněna horami. Celý tento kraj ležel poměrně vysoko. V chrámu stála veliká socha Poseidona ovládající kolesku, kterou táhne šest okřídlených koní a kolem něj je stovka nereid (vodních víl) na delfínech. Zvenčí budovy stálo 10 soch prvních králů Atlantidy a jejich žen.
       Vedle tohoto velikého chrámu byl ještě jeden nevelký chrám zasvěcený Kleito a Posiedonovi (relikvie Atlanťanů), který byl obehnaný zlatou hradbou. Zde se narodilo prvních deset následovníků trůnu a každý rok  jejich potomci přicházeli do tohoto chrámu s dary, chvalozpěvy a zde obnovovali přísahu věrnosti Kodexu Atlantidy.
       Chrám podle popisu Platóna a podle překladu  T.Drozdové a E.Jurkinové byl obklopen posvátným hájem Poseidona, kde rostly stromy neuvěřitelné krásy a velikostí ...  dokonce zde bylo i velké množství  slonů. Všechny stěny tohoto chrámu byly vyloženy stříbrem a akroterie byla vyložena zlatem. Stěny samotné akropole  byly oblity orichalkem, takže zářila jako oheň.
       Město chránila ohromná hradba po obvodu 9520 metrů od posledního vodního kola. Akropole měla 925 m v průměru. První vodní kanál byl široký 185metrů, dvě následující kola - vodní i pozemní byla široká 370 metrů a nakonec největší kruhy byly  po 555 metrech. Když atlanťané zakončili stavbu mostů a kanálů, začali obklopovat svoje město nepřístupnými hradbami, které šly přesně po obvodu města. První hradbu postavili kolem Akropole a celou ji polili roztaveným orichalkem, takže ohnivě zářila. Druhou hradbu postavili kolem prvního pozemního valu a oblili ji olovem. Třetí hradba stála kolem vnější strany velkého pozemního valu a oblili ji roztavenou mědí. A potom postavili velkou, kolem 74 kilometrů okrajovou hradbu, která byla součástí i hranicí města. Hradba začínala od samého oceánu a možná, že v ní byla Zlatá brána na jejíž počest město pojmenovali Městem zlatých bran
.         V lesích a sadech města byla  horká i chladná zřídla , bylo zde mnoho chrámů zasvěcených různým božstvům, místa pro odpočinek obyvatel, lázně i obranný hypodrom. Ve vhodných místech byly vybudovány přístavy a do přístavů vplouvaly koráby všech mořských držav. Město bylo natolik přelidněno, že ve vzduchu byl neustále slyšet šum a hovor.
       Kolem města byly velmi blízké hory. Obyvatelé sklízeli dvě úrody do roka. Během zimy pršely deště a v létě zabezpečovaly pole vodou nesčíslné kanály. Na severní straně akropole po obou stranách byly plovárny a také ZOO Poseidona. Zde bylo možné vidět zvířata a ptáky ze všech koutů světa. Velkou vzácností, na kterou byli všichni patřičně hrdí, byl posvátný Poseidonův háj sestávající ze stromů neuvěřitelné výšky. Pravidelně jej rosila  zřídelní voda. Háj se rozkládal z jihovýchodní strany akropole, uprostřed byl vodní systém  z jezer, potoků, vodních kaskád a vodních divadel. Tento systém byl napájen
z nesčíslných zřídel a pomáhal v rosení Poseidonova háje. Na březích jezer byly rozmístěny dvorce všech dětí krále. Hosté se účastnili vodních projížděk po kruhu hluboké zřídelní vody. Z nejvyššího bodu akropole se odhalovalo překrásné panoráma celého města i roviny za městem, daleké hory na severu, věčně se zvedající trojzubec Poseidona na jihu a nedozírný oceán. 
        Kolem Poseidonova chrámu byl vodní bazén, ve kterém plavaly stovky nereid čili    vodních víl sedících na delfínech. První paprsek slunce v době letního slunovratu dopadal na vzácnou  Poseidonovu sochu. Hlavní město atlantů překonávalo svými rozměry všechna ostatní jejich města. Krajina kolem se rozprostírala na gigantické pravoúhlé rovině. Povrch této roviny byl téměř hladký a podlouhlého tvaru. Její délka byla téměř
555 kilometrů a šíře 370 kilometrů. Veškerá rovina byla směrována k jihu a od severních větrů byla chráněna horami, které  spadaly až do moře. Kolem roviny byl vykopán příkop hluboký celých 32 metrů a široký 85 metrů. Jeho délka pak byla 1850 km ( cifry jsou převzaty od T.Drozdové a E.Jurkinové. Platón uvádí tyto  rozměry ve stádiích, přitom  jedno stadium je rovno 185 metrům). Kanál procházel ze  severu k městu a vléval se do oceánu z ohromné výšky ve formě dvou vodopádů.
       Celé teritorium této roviny bylo protknuto příčnými kanály, které vedly ze severu na jih a šířka každého z nich byla po 30 m a jejich délka 370 metrů. Voda Atlantidy byla vždy proudící a čistá voda z hor. Celkem 289 příčných kanálů se oddělovalo jeden od druhého ve vzdálenosti 18,5 kilometrů. Město zaujímalo 1/7 celé roviny. Rovina pak byla rozdělena na čtvercové části o rozměrech  1850 x 1850 metrů a bylo jich neuvěřitelných 60 tisíc. Tak popisoval Platón Atlantidu založenou Poseidonem a předanou svému prvorozenému synovi.
       Jak vidíme u atlanťanů byl překrásný, až oslepující přístav se skalními břehy ze tří barevných kamenných žil, kde se skály třpytily a hrály všemi barvami od padajících vodopádů nad Zlatými bránami. Ti, kteří připlouvali k Atlantidě vždy viděli na jižní trojzubec s vulkánem věčně zahaleným do  blankytného oparu, který všem připomínal "STROM ŽIVOTA".
       Platón připomíná, že celý ostrov byl hustě osídlen. Mimo toto hlavní město v království  dvojčat - bratrů Atlantů bylo ještě mnoho dalších - horských osídlení.  


Mandala - plán starých měst


       Hlavní město Atlantidy mělo tvar  MANDALY  ( několik kruhů s centrem ve středu). Atlantida měla tvar čtverce a všechny obytné městské čtvrti byly čtvercové. To znamená, že v  plánu Atlanťanů byl zakotven Kosmický zákon mandaly nebo jantry, nebo Zákon vlivu forem na prostor a čas. Nedávno akademik Anatol Akimov v Moskvě dokázal, že libovolný geometrický tvar narušuje strohý pořádek fyzického vakua a společně s ním se tvoří torzní pole. Takové pole je tam, kde je rotace od atomu ke Galaxii.
       Mandala - je starý symbol Kosmu v jeho nekonečnosti od mikrokosmu až do makrokosmu. Střed - to je počátek mandaly - symbol Absolutna, Tvůrce, jakákoliv planeta, galaxie, atom, elektron, molekula - všechno má tvar (formu) mandaly. Oko člověka, vyzařování molekul berylia, elektronové dráhy zlata, pancíř mořského ježka, květy - do nekonečna můžeme vyjmenovávat předměty mající tvar mandaly a zosobňující zákon , který sepsal Hermes Trismegistos : "To, co je nahoře, je i dole", "mikrokosmos je i makrokosmem".
       MANDALA  vytváří energii, která harmonizuje prostor. Soustředění se na mandalu - to je technika tvoření životní síly uvnitř člověka. To je léčebný modul. Mandala se skládá ze série soustředěných tvarů, určitých svazků mezi různými rozměry.
       Vesmír neustále vibruje v harmonicky nastaveném rytmu. Všechny jeho formy i živé existence jsou sestaveny z rytmického kmitání, které jsou jeden s druhým v součinnosti a sjednocují se v jedinou dynamickou síť. Evoluční rytmus Vesmíru proniká úplně všechno pulzujícími vlnami. V centru mandaly je vibrace zobrazena jako klidný centrální bod, ze kterého se rodí a kudy se vracejí všechny pulsace. Z tohoto počátečního výchozího bodu energie vychází  miliony různých forem života. Proud se rozlévá do kosmických světů a projevuje se v prostoru a čase a naše pozemská existence je s nimi nejintimněji spojena. Promítněte svůj mentální komplex na kosmickou síť mandaly, očistíte svůj rozum a vstoupíte do rezonance s vyššími kosmickými energiemi.
( Podrobně je o mandale psáno v knize Jose Arguelse "Mandala").
       Atlanťané stavěli města na způsob mandaly a proto se jejich města stávala  "městy síly". My máme přesvědčivý důkaz - Stonehenge v Anglii a také nedávno nalezené staré město Arkaim na Urale. Oba objekty jsou postaveny ve tvaru mandaly.
       Středem Arkaimu je chrám - observatoř s průměrem 160 metrů - přesná kopie Zodiaku, připomíná ohromný horoskop - 28 dílků slunečních zastávek (zakotvení), 18 bodů východu a západu slunce ve dnech rovnodennosti a slunovratu.
       Vnitřní kruh v Stonehenge je zobrazen 30 vertikálně stojícími kameny a vnitřní kruh ze tří linií a 56 kamenů. Oba kruhy zobrazovaly určité úhly mezi kameny a dovolovaly pozorovat pohyb nebeských těles. Stonehenge je rozloženo na 51.stupni a 11 minutě severní šířky. Arkaim je naopak rozložen na 52 stupni a 56 minutě severní šířky. Rádius kruhu ve Stonehenge je do centimetru roven rádiusu vnitřního kruhu Arkaima. Přesně
se shodují hlavní osy i řada menších detailů.  Shoda těchto starých měst - observatoří hovoří o sounáležitosti k jedné civilizaci.
       ŠRÍ  JANTRA - je jedna z nejsložitějších a mocných janter, které působily a působí na prostor a vědomí člověka - jedna ze starých sakrálních symbolů. Tyto jantry byly používány pro splnění meditací spojených s působením na prostor kolem sebe.
       Šrí jantra opakuje poučky a vztahy uložené v Plánu Vesmíru. Uvnitř Svaté a nedotknutelné Plány Vesmíru a kolem - ochrana před negativním působením sil. Uprostřed - je série pyramid a trojúhelníků kolem nichž jsou kruhové pásy  - a zvenčí je čtverec a dvě svastiky zobrazující maltézský kříž.
       Přesně na tomto principu se stavěla města v Atlantidě - v centru pyramidy a chrámy, potom soustředěné kruhy souše a vody a nakonec celá Atlantida v sobě uzavírala formu obdélníka a čtverce.
       Bílý bod uprostřed Šrí jantry je symbolem počátečního stavu Vesmíru, ve kterém vládl chaos. Trojúhelníky ve středu, to jsou symboly rozvoje Vesmíru. Dva kruhy s lístky lotosu mají na zřeteli Plán reality. Čtverec ze dvou svastik, sluneční a temné - to je symbol Ochrany Vesmíru od sil chaosu a entropie. Vnější maltézský kříž dělá systém vyrovnaný a uspořádaný.
       Šrí jantra odráží Zákony slabé struktury člověka - čaker, energetických centera kanálů. Vnější čtverec je spojen s nižší čakrou - Muladharou, ochránkyní energie Kundalíní. Kruh s lístky lotosu modro- světle modré barvy je spojen s pohlavní čakrou - Svadhistanou. Kruh s lístky červené barvy - s čakrou Slunečního pletence - Manipurou. Dále každý kruh Jantry je spojen s dalšími vzestupnými čakrany - Anahatou, Višudhou, Adžnou a Sahasrarou. Bílý bod ve středu - to je východ do Vesmíru, svazek s Božstvem. 
       Jantra rezonuje s kosmickými toky a slouží jako prostředník mezi Kosmem a člověkem. Takovými prostředníky byla i města Atlantidy.

Zdroj: Will Landa: "Vesmírná tajemství pyramid a Atlantidy"




Yonaguni Monument
 je masivní podvodní skalní útvar na pobřeží Yonaguni, nejjižnější z Rjúkjú, v Japonsku.

Mytologie
Kromě vědeckých vysvětlení, existují esoterické teorie, že Yonaguni byla součástí legendárních starověkých vyspělých civilizací MU ( Lemuria ), s obdobným osudem jako Atlantis nebo Thule,  Další teorií je, teorie některých biblických kreacionistů ohledně přítomnosti vyspělých civilizací před globální katastrofou, což má za následek zničení mnoha takových civilizací. 

CELÉ  (s překladačem):
https://translate.google.dk/translate?hl=cs&sl=en&u=http://www.crystalinks.com/pyrunderwater.html&prev=search



YUCATAN
Mexický Yucatan je poměrně rovinatá krajina bez řek, kde déšť rychle vsakuje do vápence. Důvodem jsou nesčetné podzemní dutiny nazývané cenoty. Občas se stane, že se jejich klenba zhroutí. Tyto otvory už po staletí nabízejí místním obyvatelům přístup k pitné vodě. 

Objevené lebky nejsou Mayské 

Kostry jsou starší než jakékoliv lidské pozůstatky v Severní a Jižní Americe. Datování tří nezávislých laboratoří potvrdilo jejich stáří na více než 11 600 let. Jde o kostry vysokých lidí, kteří neměli žádnou podobnost s Mayi, kteří údajně ovládli tuto oblast až o tisíce let později. Všechny nalezené Mayské kostry a artefakty se nalézají pouze v ústích cenotů, nikdy ne hlouběji. 

Podle Gonzalese, když už nic jiného nelze tvrdit, připomíná lebeční morfologie nově objevených koster lidi pocházející z východní Asie. Je zřejmé, že s objevem si neví rady ani přední archeologové. Tento objev je možná přinutí přehodnotit teorie o tom, kdy a jak přišli lidé na Americký kontinent. 


 **************************************************
   Jste-li duchovními badateli, kteří hledají odpovědi na otázky ze života Ježíše Nazaretského, jeho rodu, rodiny, prostředí, přátel, intelektuálního vědění té doby, i významné osobnosti Jana Křtitele a jejich setkávání a křtu v Jordánu,
pak dostanete mnoho odpovědí skrze texty R.Steinera, inspirované jeho nadsmyslovým vnímáním a čtením v kronice Akaša.


   MYSTÉRIUM GOLGOTY, AHRIMANOVA POKUŠENÍ A MYSTÉRIJNÍ MODLITBA
Ačkoliv to nebývá zvykem, dovoluji si uvést vysvětlení významu slova již v úvodu:
Bathquol (hebr. Bath = dcera, quol = hlas) přenesen na fyzickou úroveň se projevuje v tom, co zveme "mateřský jazyk". Spojením gramatiky s mluvnicí dospíváme k artikulaci slov, tj.k celkovému projevu Bathquola. To, co je na fyzické úrovni artikulovanou řečí, z hlediska její mluvnice a gramatiky, to je na úrovni duchovní Bathquuolem. To, co je na fyzické úrovni logikou řeči (účelnou nebo neúčelnou), je na duchovní úrovni Kristem (Logem = účelem) nebo Antikristem ( samoúčelné)

    Mystérium Golgoty v dnešní době již není tajemstvím, ke kterému by lidstvo nemělo klíč. Přesto, nebo spíše právě proto jej zde, (alespoň ve zkrácené verzi), uvedu. Následující texty, týkající se Ahrimanova pokušení a nahlédnutí do tajemství mystérijní modlitby se mi jeví v dnešní době, nazývané apokalyptickou, rovněž aktuální.

    Jste-li duchovními badateli, kteří hledají odpovědi na otázky ze života Ježíše Nazaretského, jeho rodu, rodiny, prostředí, přátel, intelektuálního vědění té doby, i významné osobnosti Jana Křtitele a jejich setkávání a křtu v Jordánu,
pak dostanete mnoho odpovědí skrze texty R.Steinera, inspirované jeho nadsmyslovým vnímáním a čtením v kronice Akaša.
S hlubokou úctou a důrazným přihlédnutím k jeho slovům o výňatcích, jsem přesto přistoupila k sestavení textů a citací Dr.Rudolfa Steinera (1861- 1925), zakladatele Anthroposofie (moudrost o člověku) :
   "Při výňatcích, vytržených z širšího kontextu myšlenek, z obsáhlejšího celku, je mimořádně nutné si uvědomit, že podobný fragment může mít své oprávnění jen tehdy, dostanou-li se popisované události do takové duševní půdy, v níž mohou zapustit kořeny...
    ...Pochopit z toho něco lze jen tehdy, získáte-li si o tom představu, která bude s to hluboce otřást vaší duší..."
z knihy Rudolf Steiner - PÁTÉ EVANGELIUM
 
MYSTÉRIUM GOLGOTY
Skutečné události :
                             - na golgotském kříži dokonal Ježíš,
                             - na Zemi nastává temnota ( zatmění Slunce),
                             - do hrobu je kladeno mrtvé tělo Ježíšovo,
                             - zemětřesení otvírá nitro Země, do něhož je tělo přijato,
                             - pokračující otřesy Zemi uzavírají, kámen je však odvalen.
  
       Intelektuální vědění lidské duše starých dob nevystupovalo tak, aby záhady světa vysvětlovalo, resp.objasňovalo, ale tak, aby je zatemňovalo! Postavilo se před moudrost duchovního zjevení, jako se Měsíc staví před Slunce. Vývoj lidstva na Zemi dosáhl stupně, kdy se vědění staví před vyšší poznání.
 Před jasnovidné vědomí vystoupí obraz kříže vztyčeného na Golgotě s tělem Ježíše visícím mezi dvěma lotry.
        Snad bude někdy možné lépe pochopit souvislost zatmění slunce se zemětřesením a dokonce i k třaskavým, hromově rachotícím větrům v dolech.
           Zemětřesení způsobené zatměním slunce otřáslo hrobem, v němž bylo uloženo mrtvé tělo Ježíšovo, a byl odvalen kámen, jenž hrob uzavíral. Země se rozestoupila a vzniklou trhlinou bylo do nitra Země přijato mrtvé Ježíšovo tělo. Při dalších otřesech se trhlina v zemi zase uzavřela, kámen však zůstal odvalen, a když lidé ráno přišli, shledali hrob prázdný.
   Z kosmu tak byl nesmírně mocnou znakovou řečí postaven symbol na znamení toho, že do vývoje Země vstoupilo něco nového - nový vývojový impuls.
 " Chtěl jsem vyložit onu ztrojnásobenou bolest společnou všemu lidstvu pro dobu od dvanáctého až ke třicátému roku života Ježíšova."
     " Pochopit z toho něco lze jen tahdy, získáte-li si o tom představu, která bude s to hluboce otřást vaší duší. Získáte-li si představu o tom, co musel člověk z Nazareta vytrpět, aby mohl přistoupit k mystériu Golgoty, aby do zemského vývoje mohl vproudit Kristův impuls."
     " To, co se obvykle nazývá Kristovým nanebevstoupením a následujícím vylití ducha na apoštoly, to odpovídá smrti pozemského člověka a jeho vstupu do duchovních světů. Zatímco člověk hledá po své smrti nebe v duchovní oblasti devachanu, přináší bytost Kristova lidstvu oběť tím, že nebeské království přináší sem, nebe na Zemi."
     "...Aby evoluce lidí a celé Země pokračovala dál na základě a ve směru nového podnětu, který jí byl touto obětí dán."
    "A to, co Kristovo lidství prodělalo mezi Janovým křtem a událostí svatodušní, stalo se proto, aby mohl být příbytek Boha v duchovním světě zaměněn za Jeho příbytek ve sféře Země. Stalo se tak proto, aby božská duchovní bytost Kristova mohla přijmout podobu, která by jí umožnila trvalý vzájemný styk s lidskými dušemi."

 KRISTOVA BYTOST A STŘETNUTÍ  S LUCIFEREM A AHRIMANEM
        ( po Janově  křestu na Jordáně)
    V těle Ježíše Nazaretského, když odešel do pouště,tedy v osamocení, setkala se Kristova bytost s Luciferem. Tak, jak Lucifer vládne a působí a jak se s pokušením přibližuje právě k lidem, když se přeceňují, když mají málo sebepoznání a pokory. Přistoupit k nepravé hrdosti, k sebepřeceňování, k velikášství, k pýše, to chce Lucifer a k tomu pokouší. Nyní se tedy Lucifer postavil k bytosti Kristově a řekl mu asi toto:
     "Pohleď na mne! Ostatní říše, do nichž je člověk vsazen, a které byly založeny starými božstvy a duchy, jsou již zastaralé. Já chci založit novou říši, neboť jsem se oprostil od světového řádu. Všechnu krásu a nádheru starého světa, oproštěnou od starých bohů, ti dám, vstoupíš-li do mé říše, odloučíš.li se od ostatních bahů a budeš-li uznávat jen mne!"
    Kristova bytost však právě přišla z duchovního světa. Věděla, kdo je Lucifer a jaký poměr k bohům má duše, která není svedena Luciferem.
    Lucifer tedy zaútočil znovu a přizval si na pomoc Ahrimana, který podněcoval strach:
   "Uznáš-li mne, tu ti svou neduchovností mohu dát možnost vrhnout se dolů, aniž by sis byl vědom toho, co se tě musí zmocnit, vstoupíš-li do lidského těla beze mne. Jen se mnou můžeš žít v těle beze strachu. Jen já tě mohu ochránit nevědomostí od strachu, vrhneš-li se dolů se mnou!"
    Ale Kristus znal, jak získat sílu, kterou musí hledat každý člověk, má-li se povznést nad Lucifera a Ahrimana.
    Třetí pokušení bylo skrze samotného Ahrimana:
    "Chceš-li se honosit božskými silami, tedy udělej z kamení chléb, učiň chléb z nerostné říše!"
    Na to Kristova bytost odpověděla:
    "Lidé nejsou živi jen chlebem, ale také z toho, co duchovního přichází z duchovního světa!"
    Ahriman však řekl, co bylo možné vědět jen na Zemi:
    "Ty víš jen to, co činí duch, který sestupuje dolů z vyššího světa. Ty jsi ještě nebyl v lidském světě. Zde vládnou jiné zákony. Lidé jsou nuceni dělat z kamenů chléb, jim není možné živit se pouze duchem. Jsou nuceni živit se prostřednictvím peněz. A této moci hodlám použít!"
      To byla oblast, v níž měl Ahriman ještě moc a převahu.
      Když Kristus Ježíš opustil samotu pouště, cítil se povznesen nade vše, co až dosud prožil a co se naučil od svého 12. roku jako Ježíš Nazaretský. V naprosté mlčenlivosti putoval Kristus z místa na místo a pracoval s lidmi. Vyhledával zprvu místa, kde pracoval již dříve, kde ho lidé opět poznávali. A v těchto lidech nacházel skutečně to, o čem mluvil Ahriman, jehož výrok o chlebě v něm zanechal hluboký živý dojem.Nyní věděl, že je to život v tomto denním chlebě, jenž člověka odloučil od nebes, dohnal ho k egoismu a přivedl k Ahrimanovi.
           MYSTÉRIJNÍ MODLITBA
     Mnozí jej znali již z doby před jeho 30. rokem, jako bytost velmi laskavou, mírnou, milou a moudrou, s podmanivou silou lásky. Mnoho si vyprávěli o jeho lásce a mírnosti, když tento člověk žil s nimi. A nyní se pod vlivem Kristovým ukázala proměněná povaha Ježíšova. Vycházela z něho zázračná síla. Jestliže dříve cítili být jeho přítomností oblažováni, nyní se cítili být jeho vlivem uzdravováni. Stalo se, že lidé cítící proměnu Ježíše Nazareta nejhlouběji, stali se jeho učedníky a následovali jej. Pod jeho vlivem se stali jinými, než těmi, o nichž vyprávěl své matce před křtem v Jordáně: (Své matce líčil bolest a utrpení, kterými procházel od svého 12. roku.... ....Hluboko v Ježíšově duši se zahnízdila bolest a utrpení. Trápil se proto, že ona nezměrná kosmická zjevení, daná kdysi hebrejskému národu s těly uzpůsobenými tak, že mohla těmto zjevením rozumět:  "Kdysi bylo rozuměno tomu, čemu učili proroci. Hebrejský národ rozuměl hlasu božímu.Vše , co se dnes může dostat na světlo, je pro lidstvo v podstatě bez významu. Ikdybych lidem zvěstoval tajemství staré Sluneční moudrosti, nejsou tu již lidé, kteří by tomu rozuměli. Kdyby tu byli kolem nás lidé, kteří by chtěli naslouchat, pak by to mělo nějaký smysl. A tak vše, o čem jsem věřil, že jsem to ve své duši uchoval, je bezcenné...")
     Brzy se sešel celý zástup učedníků. V nich měl kolem sebe lidi, kteří byli ve svém základním duševním rozpoložení jakoby úplně noví. a tu mu zasvitla pozemská zkušenost Boha.
    "Není mým úkolem říkat lidem, jak bohové našli cestu z ducha dolů k Zemi (k lidem), nýbrž jak lidé mohou najít cestu ze Země nahoru k duchu!"
    A nyní mu opět přišel na mysl hlas Bathquolův a uvědomil si, že formule této staré modlitby, sestupující shora dolů musí být obnoveny tak, aby jimi lidé mohli hledat cestu zdola nahoru, do duchovních světů.
    (pozn.: Vyprávěl své matce, jaká duchovní trápení prožíval při svém putování, kdy poznával nejrůznější místa v Palestině i mimo ni. Mluvil mnoho o velikosti a slávě pohanství, o tom, co žilo ve starých mystériích národů, co vproudilo do mystérijních kultů Přední Asie a Jižní Evropy, jak tyto kulty splynuly ve službě Mithrově a jak se tento obřad postupně proměňoval, až se dostal pod vládu démonických sil. Zubožený lid jej tenkrát postavil na pohanský oltář v domění, že on je kněz, který jim byl seslán a žádali od něj vykonání oběti, aby na ně zase mohlo sestoupit požehnání jejich boha.. Zhroutil se však jako mrtvý, jeho duše jakoby odešla, jakoby byla přesazena do říše slunečního bytí. Z této sféry nyní slyšel znít slova, jaká dříve slýchával prostřednictvím Bathquola, nyní však přicházel jaksi proměněn.V proměněném hlasu Bathquolově Ježíš z Nazareta slyšel:

" AUM, Amen! Vládnou zla,
   svědkové uvolňujícího se já!
 Jinými zaviněná vina vlastního ega
 je prožívána v chlebě vezdejším,
 v němž nevládne vůle nebes,
 Neboť člověk se odloučil od Vašeho království
 a zapomněl Vaše jména,
  Otcové na nebesích."....)

     Muselo nastat úplné obrácení cesty, obrácení vzhůru na cestu do duchovních světů.
Tak se stalo to, co vzniklo obrácením proměněného hlasu Bathquola, tak vzniklo to, co zná křesťanství jako Otčenáš,
jemuž učil Kristus Ježíš jako nové mystérijní modlitbě.

(otcové na nebesích:) 
Otče náš, jenž jsi na nebesích!
( a zapomněl Vaše jména:) 
  Posvěť se jméno Tvé
(neboť se člověk odloučil od Vašeho království:)  
přijď království Tvé
 ( v němž nevládne vůle nebes:)  
buď vůle Tvá jak v nebi, tak i na zemi.
( je prožívána v chlebě vezdejším, tajemství chleba, ztělesnění člověka ve fyzickém těle, tajemství toho všeho, co si nyní mohl plně uvědomit prostřednictvím Ahrimanova ostnu, obrátil v prosbu, skrze kterou by mohl člověk vycítit, že také tento fyzický svět pochází ze světa duchovního, i když to člověk bezprostředně nevidí:)
  Chléb náš vezdejší dej nám dnes
 ( jinými zaviněná vlna vlastního ega:)  
Odpusť nám naše viny, jakož i my odpouštíme našim viníků
 ( svědkové uvolňujícího se já:)  
ale zbav nás
 ( vládnou zla:) 
  od zlého. 
Aum Amen

    "Moji milí přátelé, vylíčené události, které se projevují intuici v akašické kronice, musíme chápat jako něco nesmírně významného pro celý vývoj Ježíšův a tím i pro celý vývoj zemský.
                                                                                            Rudolf Steiner



O T Č E
JENŽ JSI BYL, JENŽ JSI A BUDEŠ
V NAŠÍ NEJNITERNĚJŠÍ BYTOSTI
TVÁ BYTOST SE V NÁS VŠECH OSLAVÍ A ZVELEBÍ
TVÉ KRÁLOVSTVÍ NECHŤ SE ŠÍŘÍ V NAŠICH ČINECH
A V NAŠEM ŽIVOTNÍM CHOVÁNÍ
TVOU VŮLI VYKONÁVÁME V ČINNOSTI NAŠEHO ŽIVOTA TAK
JAK TY, Ó OTČE, JSI JI VLOŽIL DO NAŠI NEJNITERNĚJŠÍ MYSLI

POTRAVU DUCHA - CHLÉB ŽIVOTA - NÁM DÁVÁŠ V HOJNOSTI
VE VŠECH STAVECH NAŠEHO PROMĚNLIVÉHO ŽITÍ

POKUŠITELI V NÁS NEDÁVÁŠ PŮSOBIT NAD NAŠI SÍLU
NEB VE TVÉ BYTOSTI ŽÁDNÉ POKUŠENÍ NEMŮŽE OBSTÁT
VŽDYŤ POKUŠITEL JE POUZE KLAM A ZDÁNÍ
Z NĚHOŽ NÁS TY, Ó OTČE,
VYPROSTÍŠ SVĚTLEM POZNÁNÍ TEBE

TVÁ VZNEŠENOST A SÍLA NECHŤ PŮSOBÍ V NÁS
DO BĚHŮ VŠEHO ČASU
Rudolf Steiner
modlitba pronesená 5 hodin před jeho smrtí 29.3.1925 ve 23.00 hodin

Dílo R.Steinera na stránkách
GALERIE LÁSKA






SUNGAZING ( hledění do slunce)


SUNGAZING A BRAINUTOR - HIRA RATAN MANEK
Hira Ratan Manek nazývá náš mozek"brainutor". Mozek je silnější než většina super počítačů. Každý člověk je obdařen nesčetnými talenty, nekonečnými dary, schopnostmi na základě vrozených vloh. Nikdo by se nikdy neměl podceňovat. Všichni jsou nadaní. Budeme-li využívat těchto inherentních sil, můžeme sami sebe přivést na vysokou úroveň. Bohužel jsou tyto nekonečné inherentní síly naprogramovány v té části mozku, která je "spící" a zůstává nevyužita

  
 Pokud se nám podaří aktivovat lidský mozek a probudit tyto nekonečné vlastní zdroje, pak se můžeme  sami posouvat na vyšší úrovně. Můžeme dosáhnout jakékoliv výsledky, které chceme.  
Mozek může být za účelem efektivního využití zaktivován. Jako celostní subjekt potřebuje komplexní napájení. Sluneční energie je zdroj, který napájí mozek. Energie může vstoupit a opustit lidské tělo, avšak do mozku může pouze skrze jeden orgán, kterým je lidské oko. Oči jsou pro sluneční energie  vstupní branou do lidského mozku. Říká se o nich - okna z duše. Nedávný výzkum zjistil, že oko má mnoho funkcí, než-li pouhé vidění, a je odhalováno stále více nových informací. Oči jsou komplexní orgány a mají 5 miliard částí.
(DUHA od naší Katky.6,5let,2.8.17th2011)
 Hira Ratan Manek říká, že duha je v oku, ne na obloze. Sedm barev od slunce je jen odrazem toho, co je v očích. Můžeme vytvořit duhu kdykoliv chceme - v zahradě, pozorovat ji pod zdrojem tekoucí vody, podle pohybu slunce. Oko může přijímat celé spektrum slunečního záření. Je to jako mít skleněné okno. Oko je dokonalým nástrojem pro příjem všech barev duhy. Vzhledem k tomu, že oči jsou choulostivé části těla, musíme je k našim účelům používat takovým způsobem,aniž by se poškodily. Současné učení a myšlenky, jako - nedívejte se na slunce vůbec, můžete si poškodit zrak, nikdy nechoďte ven na přímé slunce, jinak dostanete rakovinu, jsou příčinou zbytečné hysterii a paranoie.  
Čím více se od přírody vzdalujete, to je příčinou nemocí a budete automaticky podporovat globální korporace. Existuje konkrétní stoprocentně spolehlivý způsob, jak rozpoznat výhody přírody - nepřemýšlet o nežádoucích účincích. Vše je tak intuitivní.Jako když jsou na obloze mraky, tak se cítíme sklíčení. Když vidíme slunce, jsme plni energie.
 SUNGAZING ( hledění do slunce)
  Je přímočará, efektivní metoda, založená na solární energii, která umožňuje harmonizovat a dobíjet tělu životní energii a vyvolat neomezené pravomoci mysli velmi snadno. Kromě toho osvobozuje od trojího utrpení lidstva - duševní nemoci, fyzické nemoci a duchovní nevědomosti.

...pokračování... 

SOUVISEJÍCÍ: 




Žádné komentáře: