čtvrtek 24. února 2011

O MEDITACI


Tichá mysl
Nezáleží na tom, jakou cestu meditace následujete, první a nejdůležitější úlohou je pokusit se utišit a zklidnit mysl. Pokud se mysl neustále potuluje, pokud je celou dobu obětí nemilosrdných myšlenek, pak neučiníte vůbec žádný pokrok. Mysl musí být uklidněna a ztišena tak, abyste si mohli být plně vědomi světla sestupujícího shůry.
Najděte si třeba přes víkend pro sebe chvíli, kdy nebudete nikým a ničím rušeni. Může to být třeba okamžik, kdy si večer lehnete do napuštěné vany, pokud ji máte, a tam si svou meditaci nádherně prožijete. Pořádně se uvolněte a volně dýchejte. Představte si tu nejkrásnější zahradu, kterou dovedete vymyslet. Jestli bude zimní nebo letní, tropická, japonská nebo typicky česká, to už záleží jenom na vás. Může to být i kombinace toho všeho, co máte rádi. Představte si svou nejkrásnější zahradu do posledního detailu a také sami sebe, jak se v té zahradě procházíte . Je to jen vaše místo. Jste tam v naprostém bezpečí, protože do této zahrady nemá vstup nikdo kromě vás a toho, koho si vy sami pozvete. Najděte si nějaké místo ve vaší zahradě, kde se dá dobře odpočívat. Třeba altán nebo pohodlný mech. Tam se usaďte a v duchu zavolejte svého duchovního rádce a pozvěte ho do své zahrady. Po chvíli uvidíte světlo, které bude zářit víc a víc a z něho vystoupí váš duchovní učitel. Není důležité, jestli ho uvidíte do detailu a nebo jen ucítíte jeho přítomnost. Důležité je, že je tady. Pěkně ho přivítejte a zeptejte se ho na jeho jméno. Pokud vám jej poví, nejspíš se vám vyjeví samo v hlavě jako myšlenka, první nápad je správný. Pokud se ho nedozvíte - nevadí. Položte potom svému rádci otázku, na kterou se chcete zeptat a vyčkejte na odpověď. Můžete si s ním i jen tak popovídat. Potom mu poděkujte a nechte ho odejít. Ještě chvíli se pokochejte nádhernou zahradou, ve které je vám tak dobře a vraťte se pomalu zpátky do reality. Do své zahrady si od této chvíle můžete kdykoli zajít pro odpočinek,nebo pro odpovědi na své otázky.
Nebezpečí meditace
Na trhu dnes najdete spoustu nádherných knih, kde je popsáno jak meditovat a jak je meditace skvělá a co všechno lze skrze ní zažít. Tam všude najdete skvělé návody na meditace, které jsou opravdu úžasné a mohou vám v mnohém pomoci. Stejně tak je možné zakoupit různé meditační kazety a cédéčka a nebo absolvovat třeba meditační kurzy. Ale zatím jsem se nikde nedočetla o tom, v čem může být meditace nebezpečná. A při tom Vám při meditacích nebezpečí opravdu hrozí. A to v případě, když neznáte techniku na opravdu dokonalou osobní ochranu. Meditace je totiž stav, kdy vaše vědomí je vysunuto jako šuplíček a místo něj vzniká takové vakuum, které do sebe vtahuje veškeré informace. Jednak z nadvědomí, to znamená z vyšší informační sféry, za druhé z podvědomí, takže vlastně z vaší zasunuté paměti a za třetí z venku. Do vašeho mozku se všechno nahrává jako na nějaký harddisk a zůstává to tam jednou pro vždy. Pokud vám při meditaci někdo zvenku přeje něco hezkého, je to fajn a nic se vám nestane. Ale může se stát, že vám někdo bude přát pravý opak. A pokud jste v meditaci, je možné na tento Váš „harddisk“ nahrát také negativní informaci.
Pokud chcete meditovat a spolehlivé ochrany neznáte, meditujte sami a nikomu o tom neříkejte. Vyvarujte se také hromadných meditací, ke kterým vybízejí časopisy. I na dálku lze takto ovlivnit vaši mysl. A z vás se stane loutka, která nebude schopna svobodného myšlení. Meditace je nádherná věc, ale nezapomínejte se při ní spolehlivě chránit. Potom jste v naprostém bezpečí a není se čeho bát.
celý článek zde:

Žádné komentáře: