neděle 19. června 2011

UNIVERSAL WISDOM

Květina kolem sebe šíří vůni, aniž by se starala o to, zda k ní někdo přijde nebo nepřijde. Je ale třeba vědět, že ať je intenzita a působivost vůně květiny jakákoli, ocenit ji může jen ten, kdo má citlivý nos. Lidé, jejichž zrak a čich nejsou dostatečně rozvinuty, projdou kolem květiny, aniž by si jí a její vůně všimli. Stejně je tomu tak i na poli duchovnosti. Lidé mohou žít v nejbližším okolí duchovní osoby, nejsou-li ale vnímaví, nikdy přítomnost duchovní osoby nerozpoznají.

"Diyo yo na prachodayat" – ať je osvícena naše mysl 
Satsang – doslovně ze sanskrtu sat = Pravda, sanga = společenství. Jedná se o indickou spirituální tradici, která spočívá ve (1) společenství s nejvyšší Pravdou, (2) společenství s osvícenou osobou, a (3) společenství hledajích, kteří naslouchají a hovoří o Pravdě. 
Satsang se Šrí Gurudévem O. Sharmou zpravidla zahrnuje meditaci, zpěv, krátké promluvy, čtení a rozjímání o textech, a přibližování jejich významu každodenímu životu hledajících. Během Satsangů se hledající mohou ptát na otázky. Satsangy jsou otevřené všem upřimným hledajícím Pravdy.

 UNIVERSAL WISDOM STRÁNKY, NAHRÁVKY SATSANGU

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

zajímavý odkaz - díky moc